Yanıklar
Yanık; ciltte ısıl, kimyasal veya fiziksel ajanların neden olduğu termal bir yaralanmadır.Genelde 1.derece/yüzeysel, 2. derece/kısmi kalınlıkta veya 3. derece/tam kalınlıkta gibi derinliği cinsinden tanımlanır. Kısmi kalınlıktaki yanıkları yönetmek için bir yara örtüsü ürün grubumuz ve yanık yaralanmaları ile ilişkili komplikasyonları yönetmek için bir fekal yönetim sistemimiz bulunmaktadır.
Diyabetik Ayak Ülserleri
Diyabetik ayak ülseri; diabetes melitus (diyabet / şeker hastalığı) rahatsızlığının genel bir komplikasyonudur.Ciltte altta yatan diyabet durumu nedeniyle iyileşme konusunda bir ilerleme kaydetmeyen bir açılma varsa gelişir.Diyabetik ayak ülserleri, dikkatli bir yönetimi gerektirir ve buna yardımcı olabilecek bir dizi ürünümüz bulunmaktadır.
Bacak Ülserleri
Bacak ülseri; bacak veya ayak üstündeki dokuda parçalanmadır. Kan damarlarının kendisiyle ilgili sorunlar veya etkin kan akışını engelleyen altta yatan hastalık nedeniyle, bacaklarda yetersiz kan akışının bir sonucudur. Bunları yönetmeye yardımcı olacak bir dizi ürünümüz bulunmaktadır.
1. ve 2. Evre Basınç Ülserleri
1. Evre: Genellikle kemik çıkıntıları üzerindeki sınırlı bir alanda ortaya çıkan, deri bütünlüğü bozulmamış, parmakla basmakla solmayan kızarıklıktır. Basınca solmayan kızarıklık, koyu ciltte görülmeyebilir; rengi çevresindeki alandan farklı olabilir. 2. Evre: Yüzeysel açık ülser şeklinde görünen, ölü deri içermeyen, kırmızı/pembe renkte yara yatağına sahip kısmi kalınlıkta dermis kaybıdır. Sağlam ya da açık / rüptüre olmuş, serum ile dolu veziküller şeklinde de görülebilir.
3. ve 4. Evre Basınç Ülserleri
3. Evre: Tam kalınlıkta doku kaybı vardır. Deri altı yağ dokusu görülebilir, fakat kemik, tendon ya da kaslar etkilenmemiştir. Ölü deri bulunabilir, fakat doku kaybının derinliğini kapatacak şekilde değildir.Oyulma ve tünelleşme bulunabilir. 4. Evre: Kemik, tendon veya kasların etkilendiği tam kalınlıkta kayıp vardır. Yara yatağının bazı bölümlerinde ölü deri veya eskar bulunabilir.Sıklıkla oyulma ve tünelleşme vardır.
Açık Cerrahi Yaralar
Açık cerrahi yaralar yaraların doğal olarak iyileşmeye bırakılmasını içeren ikincil bitişme ile iyileşmeye bırakılır ve cerrahi ile oluşan doku eksikliğinin doldurulması, tabandan gelen granülasyon dokusuyla gerçekleşir.
Kapalı Cerrahi Yaralar
Kapalı cerrahi yaralarda cilt kenarları dikişler, zımbalar, doku yapıştırıcılar veya yapışkan şeritlerle yeniden birleştirilmeye çalışılır ve birincil bitişme ile iyileşmeye bırakılır.
Cilt Yırtılması
Cilt yırtılması; tek başına sürtünme veya kesilme ve sürtünme (makaslama etkisi) nedeniyle oluşan ileri yaştaki yetişkinlerin uzuvlarında meydana gelen travmatik yaradır.